Ανακοινώσεις Π.Ε.Δ.Υ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω κορωναϊού και τις ανάγκες υπηρεσιών υγείας σε επίπεδο ΠΦΥ καθώς και την ανάγκη συνέχειας της φροντίδας κυρίως των χρονίως πασχόντων,για το επόμενο διάστημα και από 07.00 π.μ έως 18.00 μ.μ, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα παρακάτω τηλέφωνα των Κέντρων Υγείας Τούμπας, Βότση και Τοπικού Ιατρείου Χαρίλαου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη για :

  • Την εξ αποστάσεως διαχείριση χρόνιων νοσημάτων και οδηγιών
  • Υποστήριξη φαρμακευτικής αγωγής (συνταγογράφηση) χρόνιων νοσημάτων ή έκτακτων περιστατικών
  • Ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες που έχουν ως σκοπό την αποκατάσταση βλαβών της υγείας που δεν απαιτούν νοσηλεία σε νοσοκομείο και δεν σχετίζονται με συμπτωματολογία πιθανού κρούσματος covid-19
  • Αξιολόγηση και παρακολούθηση εξ αποστάσεως πιθανών κρουσμάτων covid-19 που δεν χρήζουν νοσηλείας (μετά από οδηγίες του ΕΟΔΥ)
  • Υπενθυμίσεις συμμόρφωσης και ψυχολογική υποστήριξη

Η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει την μεταστέγαση και λειτουργία από 27/2/2019, του Τοπικού Ιατρείου Καλαμαριάς από την οδό Μεταμορφώσεως 16, στην οδό Μητροπολίτη Καλλίδου 108 και Τραπεζούντος στην Καλαμαριά .

Το τηλέφωνα του τοπικού ιατρείου είναι 2310 428211 & 2310 428212

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Μακεδονίας και Θράκης

 

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Α. ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ

     Η κάθε είδους  ανάπτυξη, οργάνωση, υλοποίηση και αξιολόγηση   προγραμμάτων, δράσεων, ενεργειών, παρεμβάσεων και συνεργασιών στους τομείς της πρόληψης, της διάγνωσης, της  προαγωγής και της προάσπισης της υγείας  σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο γενικό πληθυσμό, σε ειδικές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, απαιτεί σχετική έγκριση.

Σχετική  ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ /2018 (εδώ)  «Καθορισμός ενιαίας διαδικασίας  ανάπτυξης και οργάνωσης προγραμμάτων, παρεμβάσεων  και δράσεων προληπτικών  ιατρικών εξετάσεων σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο γενικό ή σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού». 

Η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει την παροχή οδοντιατρικής περίθαλψης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες , υπό γενική αναισθησία από εξειδικευμένους οδοντιάτρους του Κέντρου Υγείας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Μετά από εκπαίδευση των οδοντιάτρων, προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού και συντονισμό των εμπλεκομένων τμημάτων κατέστη δυνατή η παροχή των υπηρεσιών αυτών σε παιδιά με ειδικές ανάγκες έτσι ώστε οι ασθενείς να μην χρειάζεται  να μετακινηθούν σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και να αναμένουν σε μακρά λίστα αναμονής για να λάβουν την αναγκαία οδοντιατρική περίθαλψη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού με τα κάτωθι τηλέφωνα :

Κέντρο Υγείας Αλεξανδρούπολης : τηλέφωνο 25520-85060

Γενικό Νοσοκομείο Σερρών          : τηλέφωνα 23210-94552

                                                                    2321351552

Η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Καβάλας, η οποία βρίσκεται στην Καβάλα, επί της οδού 25ης Μαρτίου 10 (συνοικία Άγιος Λουκάς) , του Δήμου Καβάλας , τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018.

Η 1η ΤΟΜΥ Καβάλας είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό (γενικούς ιατρούς και Παιδίατρο) νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη, με δυνατότητα πρόσβασης για ΑμΕΑ και θα λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 15:00.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία στο τηλέφωνο 2511104142/2511104143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email) : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έργο των Τ.ΟΜ.Υ. είναι η παροχή δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό. Ειδικότερα, οι Τ.ΟΜ.Υ. λειτουργούν ως ομάδες οικογενειακής ιατρικής, με εγγεγραμμένο πληθυσμό ευθύνης και έχουν ως σκοπό την παροχή δωρεάν ποιοτικών υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας χωρίς διακρίσεις.