Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΔημόσια Yγεία1η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

 

1η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Ο ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας (HIV) παραμένει ένα μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας που επηρεάζει περισσότερους από 2 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Αν και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος τις τελευταίες δεκαετίες, σημαντικοί στόχοι που τέθηκαν για το 2020 δεν επιτεύχθηκαν. Ο διχασμός, η ανισότητα και η περιφρόνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιλαμβάνονται στις αποτυχίες που επέτρεψαν στον HIV να εξελιχθεί σε παγκόσμια κρίση της δημόσιας υγείας και να παραμείνει έτσι.
Σήμερα, η πανδημία COVID-19 επιδεινώνει τις ανισότητες και τις δυσχέρειες πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, καθιστώντας τη ζωή πολλών ανθρώπων που ζουν με τον ιό HIV πιο δύσκολη.
Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS 2021 είναι «Τερματίστε τις ανισότητες. Τερματίστε το AIDS», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προσέγγιση ανθρώπων που έχουν μείνει πίσω.
Την 1η Δεκεμβρίου 2021, ο ΠΟΥ καλεί τους ηγέτες και τους πολίτες να συσπειρωθούν για να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες ανισότητες που κινούν το AIDS και να προσεγγίσουν εκείνους που, επί του παρόντος, δεν λαμβάνουν βασικές υπηρεσίες αντιμετώπισης του HIV.
Περισσότερες πληροφορίες:  https://eody.gov.gr/1i-dekemvrioy-pagkosmia-imera-kata-toy-aids/