Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΔημόσια Yγεία20 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

20 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, 20 Μαρτίου 2022

Η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης εργάζεται άοκνα για την ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης υγείας, που αποτελεί ύψιστο αγαθό μαζί με την Παγκόσμια Ειρήνη.

Στα πλαίσια αυτά, τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, που εορτάζεται στις 20 Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Παγκόσμιας και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού είναι: “ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ” &”ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ”.

Σημαντικός στόχος είναι η υπενθύμιση της αξίας της Στοματικής Υγείας και η ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τη σχέση της Στοματικής με τη Γενική τους Υγεία αλλά και με τη γενική τους εικόνα.

Αυτή τη χρονιά, αναδεικνύουμε επίσης και τον παράπλευρο ρόλο των Οδοντιάτρων, ως συμβούλων για την ευζωία και τη διατήρηση της καλής Γενικής Υγείας του κάθε ασθενή, μέσω της στενής διαπροσωπικής σχέσης που αναπτύσσει μαζί του. (Συμβουλές για διακοπή καπνίσματος, υιοθέτηση υγιεινής διατροφής, μείωση της λήψης ζάχαρης και φυσικά σωστή εφαρμογή της καθημερινής Στοματικής Υγιεινής).

Κάθε Κέντρο Υγείας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, θα συμμετάσχει στο φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας και θα δέχεται πολίτες για παροχή δωρεάν Οδοντιατρικών ελέγχων και συμβουλών για ορισμένες ημέρες.

Η οργάνωση της παραπάνω δράσης θα εφαρμοστεί τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του κορωνοιού, κατόπιν επικοινωνίας και συγκεκριμένου ραντεβού με το εκάστοτε Οδοντιατρείο του Κέντρου Υγείας.

Επισυνάπτεται ενημερωτικό φυλλάδιο με πολύ χρήσιμες συμβουλές για διατήρηση της καλής Στοματικής Υγείας.

Μπορείτε να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά, να παρακολουθήσετε το βίντεο και να μελετήσετε το ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με τη λήψη ζάχαρης στους παρακάτω συνδέσμους της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας:

https://www.eoo.gr/pagkosmia-imera-stomatikis-ygeias-2022/

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας 2022 (full version)