Σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης της ζωής και αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (BLS-AED)

 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ και ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ (BLS-AED) ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή είναι μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου και μπορεί να προσβάλει φαινομενικά υγιή άτομα, κάθε ηλικίας, σε οποιαδήποτε στιγμή, συχνά, χωρίς προειδοποίηση.

Επειδή τα πρώτα λεπτά μετά την ανακοπή είναι  κρίσιμα,  η συμμετοχή εκπαιδευμένων πολιτών στην αντιμετώπιση  αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης των θυμάτων. Μέσω ενός ολιγόωρου σεμιναρίου οι πολίτες εκπαιδεύονται σε εύκολες και απλές τεχνικές  που μπορούν να εφαρμόσουν εάν χρειαστεί να αντιμετωπίσουν ένα θύμα καρδιακής ανακοπής.

H 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του προγράμματος HEART SAFE CITIES, το οποίο εντάσσεται στο INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme CCI 2014 TC 16 I5CB 009 υλοποιεί σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για το κοινό.

Τα σεμινάρια είναι πιστοποιημένα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ΕRC), απευθύνονται στο κοινό, δημότες και εργαζόμενους του Δήμου Καλαμαριάς  και είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.

Το 1ο σεμινάριο θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στο 4ο – 15ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, Στρ. Παπάγου & Μητρ. Γ. Καλλίδου, (πίσω από το γήπεδο του Απόλλωνα Πόντου), από τις 08:00 έως τις 14:00.

Τα σεμινάρια έχουν αυστηρά περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται  να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: https://goo.gl/forms/zmuSj5xGKBA2Pj592 (για την δήλωση συμμετοχής απαιτείται το ονοματεπώνυμο και με λατινικούς χαρακτήρες όπως αυτό αναγράφεται στην Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο, και μια προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση email).

Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 2313 314405  ή 2313 327895, ώρες 08:00-15:00 .

 

Ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Μακεδονίας και Θράκης

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ