Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021
ΑρχικήΔίκτυο Αγωγής Υγείας και ΠρόληψηςΑνακοίνωση Δικτύου Αγωγής Υγείας για συλλογή στοιχείων

Ανακοίνωση Δικτύου Αγωγής Υγείας για συλλογή στοιχείων

Αξιότιμοι κ.κ. Συντονιστές/ Διευθυντές, Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 2019…

όπως γνωρίζετε, το Δίκτυο Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της 4ης Δ.Υ.ΠΕ. έχει συσταθεί, εκλέχθηκαν ο συντονιστής και ο αναπληρωτής του και αρχίζει να δραστηριοποιείται, εφόσον μετά από συνάντηση με τον Υποδιοικητή της 4ης ΔΥΠΕ κ. Θεοδωρίδη, τέθηκαν οι στόχοι του Δικτύου για το έτος 2019, που είναι:

  1. Πρόληψη των παραγόντων κινδύνου (π.χ. παχυσαρκία / υγιεινή διατροφή, άσκηση, κάπνισμα) για χρόνια νοσήματα και συχνούς στατιστικά καρκίνους που προλαμβάνονται με προσυμπρωματικό έλεγχο (όπως καρδιαγγειακά νοσήματα,καρκίνος μαστού, εντέρου, προστάτη), με ενημερωτικές ομιλίες για ευαισθητοποίηση στον ενήλικο πληθυσμό.
  2. Ανάπτυξη προγράμματος κατ΄οίκον φροντίδας (πρόληψη ατυχημάτων, εργονομία, υγιεινή).
  3. Ανάπτυξη των δράσεων στο μαθητικό πληθυσμό με έμφαση στους θεματικούς άξονες:

α) της πρόληψης των εξαρτήσεων από τον καπνό και

β)της πρόληψης των ατυχημάτων.

Για την εύρυθμη λειτουργία του Δικτύου Αγωγής Υγείας και Πρόληψης, αρχικά πρέπει να συλλεγχθούν βασικά στοιχεία που αφορούν αφενός στο ανθρώπινο δυναμικό που συμμετέχει στο Δίκτυο Αγωγής Υγείας και Πρόληψης και αφετέρου στη χαρτογράφηση των αναγκών, κάθε μονάδας.

Θα θέλαμε λοιπόν να συμπληρωθούν οι πίνακες Excel που ακολουθούν όσο το δυνατό έγκαιρα και έγκυρα (έως 21-1-2019). Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την συμπλήρωση των πινάκων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον συντονιστή ή τον αναπληρωτή συντονιστή του Δικτύου στο E- mail του Δικτύου που είναι: diktioagogis@4ype.gr  Στο E- mail του Δικτύου θα γίνει και η αποστολή των συμπληρωμένων πινάκων από την κάθε υπηρεσία.

Κάθε επαγγελματίας υγείας που δήλωσε συμμετοχή στο Δίκτυο Αγωγής Υγείας και Πρόληψης και είναι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία μέλος του Δικτύου, θα κληθεί να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο, ώστε να διαπιστωθούν απόψεις και βασικές γνώσεις όλων των μελών και έτσι να προγραμματιστεί η εκπαίδευσή τους, και σε θέματα και τομείς που νιώθουν οι ίδιοι ότι χρειάζονται την εκπαίδευση.

Τέλος, αναφορικά με τις δράσεις στον μαθητικό πληθυσμό, παρακαλούμε να συμπληρωθεί ο σχετικός πίνακας προγραμματισμού ανά θεματικό άξονα και ανά σχολική μονάδα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία!!!

Με εκτίμηση

  • Γεωργιάδης Νικόλαος, Συντονιστής του Δικτύου Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της 4ης ΔΥΠΕ.
  • Λάππα Χρυσούλα, Αναπληρώτρια Συντονίστρια του Δικτύου Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της 4ης ΔΥΠΕ.