Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021
ΑρχικήΓενικάΔελτίο Τύπου 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης

Δελτίο Τύπου 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2020 στη Σαμοθράκη, συνοδευόμενος από την Υπουργό Πολιτισμού κα Λ.Μενδώνη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιο, τον Γενικό Γραμματέα Υγείας, κ.Μάριο Θεμιστοκλέους., τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γ.Καραγιάννη, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κα Χ. Καλογήρου και την Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ κα,Ε.Χατζοπούλου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ.Χ.Μέτιος, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κ.Ν. Γαλατούμος καθώς και εκπρόσωποι των Αρχών και των φορέων του τόπου και βουλευτές του νομού Έβρου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε η έγκριση ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, κόστους 1.470.000 ευρώ μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ ενώ σε θέματα Υγείας αναφέρθηκε η Υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, κα Χατζοπούλου, τονίζοντας την πρόσφατη τοποθέτηση 2 παιδιάτρων στο Κ.Υ Σαμοθράκης, την προγραμματισμένη ετήσια εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Κ.Υ με ιατρικό προσωπικό και από άλλες περιοχές της Θράκης καθώς και την προκήρυξη επικουρικών θέσεων εργασίας, οι οποίες ωστόσο παραμένουν άγονες λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Επιπλέον, αναμένεται η τοποθέτηση ενός υπερσύγχρονου πλωτού ασθενοφόρου στο επόμενο διάστημα ενώ η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ προχωρά άμεσα στην μετεγκατάσταση όλων των Υπηρεσιών Υγείας που προσωρινά υποστηρίζονται στο ΠΙ Καμαριώτισσας, σε νέο ακίνητο 200 τμ

Συνολικά η επίσκεψη στην νήσο της Σαμοθράκης αποτιμήθηκε ιδιαιτέρως θετική με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία των θεμάτων, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την θέρμη με την οποία αντιμετωπίζουν τα ζητήματα του νησιού οι Τοπικοί Φορείς αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη.