Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021
ΑρχικήΓενικάΔελτίο Τύπου 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης

Δελτίο Τύπου 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης

Τα μέτρα ετοιμότητας και αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης λόγω Covid-19, καθώς και οι συνολικές δράσεις αντιμετώπισης κατά τους θερινούς μήνες στον νομό Χαλκιδικής, συζητήθηκαν διεξοδικά σε μια συνάντηση εφ’ όλης της ύλης την Πέμπτη 18/06/20 στην αίθουσα εκδηλώσεων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας .

Υπό την προεδρία του Διοικητή κ.Τσαλικάκη Δημήτρη και της Υποδιοικήτριας κας.Χατζοπούλου Ειρήνη , στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η υπεύθυνη ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Β.Ελλάδας κα.Τ.Λεπτοκαρύδου, η κα Αικ.Ζωφράφου Αναπλ.Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Κ.Ντέμπλας, ο Δήμαρχος Δήμου Αριστοτέλη κ. Σ.Βαλιάνος, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ.Χ.Βορδός, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Νομικών Δήμου Κασσάνδρας κα.Φ.Μίζογλου, ο Γ.Γραμματέας Δήμου Προποντίδας κ.Α.Ταμπουρλός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ.Ι.Κωφίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ.Γ.Τάσιος, ο Διοικητής του νοσοκομείου Πολυγύρου κ. Κ.Δεδελούδης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής κ. Μ.Πυρπασόπουλος, ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Χαλκιδικής κ.Α.Παπαδόπουλος, ο Συντονιστής του Κ.Υ Μουδανιών κ.Α.Καλτσάς, η Συντονίστρια του ΚΥ Κασσανδρείας κα.Σ.Δημοπούλου , η Συντονίστρια του ΚΥ Αγ.Νικολάου κα.Χ.Χαμαλίδου, ο Συντονιστής του ΚΥ Παλαιοχωρίου κ.Ι.Ελευθερούδης, ο αναπληρωτής Συντονιστής του Κ.Υ Αγ.Όρους κ.Γ.Μητελούδης και εκπρόσωπος του ΚΥ Καλλικράτειας κα. Καλανίδου.

Η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ παρουσίασε μια σειρά μέτρων και δράσεων που έχουν εφαρμοστεί από την έναρξη της κρίσης καθώς και τον περαιτέρω σχεδιασμό κατά τους θερινούς μήνες, καλώντας όλους τους Φορείς του νομού Χαλκιδικής για ένα πλάνο «συνδιαμόρφωσης» και συνεργασίας.

Κατά τη διαδικασία, ολοκληρωμένες παρεμβάσεις έκαναν το σύνολο των συμμετεχόντων , ενώ τόσο οι εκπρόσωποι των Δήμων , της Περιφέρειας αλλά και των τουριστικών καταλυμάτων δήλωσαν την πρόθεση τους να στηρίξουν συγκεκριμένες ενέργειες μιας ολιστικής προσπάθειας αντιμετώπισης της κρίσης.

Η σύσκεψη χαρακτηρίστηκε άκρως ικανοποιητική.