Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021
ΑρχικήΓενικάΔελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

Θεσσαλονίκη,  6 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαο Νίτσα συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης 7 Απριλίου 2021 στα γραφεία της Διοίκησης της 4ης ΥΠΕ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, οι Διοικητές της 4ης και 3ης ΥΠΕ κ.Δημήτρης Τσαλικάκης και Παναγιώτης Μπογιατζίδης, οι Υποδιοικητές των δύο ΥΠΕ, ή πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΒΕ κα Λεπτοκαρίδου, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ.Νικόλαος Παπαευσταθίου και ο Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας κ. Θεοκλής Ζαούτης.

 Στη συζήτηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση της πανδημίας στο νομό Θεσσαλονίκης.

Διαπιστώθηκε συναντίληψη για την πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην περιοχή, τη στήριξη των εργαζομένων στο ΕΣΥ οι οποίοι έχουν υπερβάλλει εαυτούς και την επιτακτική ανάγκη στήριξης των νοσοκομείων και με ιδιώτες ιατρούς.

Συζητήθηκαν επίσης θεσμικά ζητήματα του κλάδου για το οποία ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε ότι θα επεξεργαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, ο ΙΣΘ θα προβεί εκ νέου σε κάλεσμα προς τους ιδιώτες ιατρούς προκειμένου να ενταχθούν στη δύναμη των νοσοκομείων

Τέλος, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η αγαστή συνεργασία της 3ης & 4ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ            Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας      της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Μακεδονίας και Θράκης             Μακεδονίας και Θράκης

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΤΣΑΛΙΚΑΚΗΣ             Δρ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΙΔΗΣ