Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021
ΑρχικήΓενικάΔελτίου τύπου σχετικά με την "Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή"

Δελτίου τύπου σχετικά με την “Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

 

 12η Μαΐου: Ημερομηνία σύμβολο για το σύνολο του Νοσηλευτικού προσωπικού παγκοσμίως, ορισμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή προς τιμήν της πρωτοπόρου Βρετανίδας Νοσηλεύτριας Florence Nightingale  το έργο της οποίας αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο της Σύγχρονης Νοσηλευτικής κι ανέδειξε σε όλο τον κόσμο τον ηγετικό ρόλο του Νοσηλευτή στο Σύστημα Υγείας.

 

2020: Το 2020 έχει ήδη οριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ως «Έτος Νοσηλευτών/τριών και Μαιών» προς τιμήν της 200ης επετείου από τη γέννηση της Florence Nightingale.

 

12η Μαΐου 2020 – Πανδημία COVID 19

             Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή αποκτά ιδιαίτερη σημαντικότητα κι αποτελεί την ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής στο έργο και την προσφορά των νοσηλευτών.

 Εν μέσω της πανδημίας COVID-19 που συγκλονίζει την ανθρωπότητα οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, θέτουν τη δική τους υγεία σε κίνδυνο για την προστασία όλων, συμβάλλουν στη διατήρηση της Δημόσιας Υγείας μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες καλούμενοι να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να διαφυλάξουν το πολυτιμότερο αγαθό για κάθε άνθρωπο.

 

Η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, αναγνωρίζοντας την συνεισφορά του Νοσηλευτικού Προσωπικού όλων των δομών Υγείας αρμοδιότητάς της, ειδικότερα στις ιδιαίτερα κρίσιμες ημέρες της πανδημίας

 

Απευθύνει δημόσιο «Ευχαριστώ»,

Εύχεται υγεία και επιτυχία προσωπική κι επαγγελματική,

Στηρίζει κάθε προσπάθεια με στόχο την συμβολή στη διατήρηση ενός υγιούς κόσμου.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Μακεδονίας και Θράκης

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΤΣΑΛΙΚΑΚΗΣ