Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΔημόσια YγείαΕκπαίδευση Ειδικευόμενων Νοσηλευτών Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής της 4ης ΥΠΕ σε θέματα Υγιεινής...

Εκπαίδευση Ειδικευόμενων Νοσηλευτών Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής της 4ης ΥΠΕ σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας (ΥΑΕ)

Εκπαίδευση Ειδικευόμενων Νοσηλευτών Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής της 4ης ΥΠΕ σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας (ΥΑΕ)
Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος για τη λήψη της ειδικότητας Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), σειρά δεκατεσσάρων (14) διαλέξεων σε θέματα Επαγγελματικής Υγείας.
Στόχος ήταν η γνωριμία των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών της 4ης ΥΠΕ με όλο το φάσμα του θεσμικού πλαισίου για την ΥΑΕ, των βλαπτικών παραγόντων στον χώρο εργασίας, της ασφάλειας, της εργονομίας και των ανθρωπίνων παραγόντων, κάτι που επετεύχθη μέσα από τη διάχυση της γνώσης και της εμπειρίας των εξειδικευμένων στελεχών του ΕΛΙΝΥΑΕ.
Οι διαλέξεις οργανώθηκαν και συντονίστηκαν από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 4ης ΥΠΕ, εκπαιδευτική μονάδα του προγράμματος, και έλαβαν χώρα διαδικτυακά σε εβδομαδιαία βάση το διάστημα Νοέμβριος 2021-Μάρτιος 2022.
Το εγχείρημα ολοκληρώθηκε με επιτυχία συμβάλλοντας σημαντικά στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση των Ειδικευόμενων Νοσηλευτών Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής.
Η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης εκφράζει τις ευχαριστίες της στο ΕΛΙΝΥΑΕ για τη συνεργασία και ευελπιστεί σε ανάλογες συνεργασίες στο μέλλον.
Η εν λόγω συνεργασία δημοσιεύτηκε στο τετραμηνιαίο περιοδικό του ΕΛΙΝΥΑΕ, το οποίο είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο: