Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2022
ΑρχικήΔημόσια YγείαΕπισκόπηση του Δεκεμβρίου για το σύνολο των δομών της 4ης Υ.Πε

Επισκόπηση του Δεκεμβρίου για το σύνολο των δομών της 4ης Υ.Πε

Η πληρότητα στις ΜΕΘ είτε στις Covid είτε στις καθαρές άγγιζε καθημερινά το 100%. 520 ασθενείς θετικοί στη νόσο COVID-19 νοσηλευόντουσαν καθημερινά σε απλές κλίνες για τον μήνα Δεκέμβριο.
Παρά τη μεγάλη πίεση που δέχτηκε το ΕΣΥ στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο αριθμός νοσηλευόμενων στις «καθαρές κλίνες» ήταν μεγαλύτερος ακόμα και από τον Δεκέμβριο του 2018 και τον Δεκέμβριο του 2019, περίπου 20.800 νοσηλείες.
Μέσα στην πανδημία και στη μεγάλη πίεση του Δεκεμβρίου, πέρασαν την είσοδο των ΤΕΠ των Νοσοκομείων περίπου 41.500 πολίτες, με έναν μεγάλο αριθμό από αυτούς να έχουν διαχειριστεί ως ύποπτα περιστατικά.
Όλες οι δομές που διατηρούν εμβολιαστικά κέντρα, αλλά κυρίως οι καταδρομικες κινητές μονάδες έδωσαν έναν μεγάλο καθημερινό αγώνα δρόμου και έφεραν το εμβόλιο πιο κοντά στον κάθε συνάνθρωπο που δεν μπορούσε να προσέλθει.
12.000 εμβολιασμοί από τις κινητές μονάδες από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και 31.12 είναι ένα τεράστιο επίτευγμα.
Περίπου 320.000 εμβολιασμοί σε όλες τις δομές της 4ης Υπε, για τον μήνα Δεκέμβριο, επίσης, μια σπουδαία επίδοση για το ΕΣΥ.
Παρά τα προβλήματα που έχει το Σύστημα Υγείας, άντεξε και θα αντέξει.
Συγχαρητήρια σε όλο το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγειας γι’ αυτήν τη μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια.
Ο Διοικητής της 4ης Υ.Πε.
Δημήτριος Γ. Τσαλικάκης