Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΒελτίωση, ποιότητα, δημόσια υγείαΕβδομάδα Ευαισθητοποίησης σχετικά με την γρίπη 2020-2021

Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης σχετικά με την γρίπη 2020-2021

Η γρίπη στον καιρό του COVID.

Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης σχετικά με την γρίπη 2020-2021

Οκτώβριος 2020

Η εβδομάδα ευαισθητοποίησης σχετικά με την γρίπη είναι μια επικοινωνιακή καμπάνια του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  η οποία γίνεται ετησίως κάθε Οκτώβριο. Η καμπάνια αυτή στοχεύει στην αύξηση του ποσοστού των εμβολιασθέντων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου έναντι της εποχικής γρίπης και αποτελείται από σχετικές αφίσες και βίντεο.

Οι επιδημίες της εποχικής γρίπης έχουν την  γνωστή ετήσια κατανομή , αυτό που είναι καινούργιο για το 2020 είναι η συνύπαρξη της με την πανδημία του  COVID-19. Σε πολλά κράτη τα συστήματα υγείας έχουν ήδη φτάσει τα όρια τους και δεν έχουν ελεύθερους πόρους για να αντιμετωπίσουν παράλληλα και την εποχική γρίπη. Οι δύο ασθένειες είναι δύσκολο να διαφοροδιαγνωστούν μόνο από τα συμπτώματά τους και απαιτείται διαγνωστικό τεστ για την ταυτοποίηση μεταξύ τους. Οι συνέπειες της ταυτόχρονης νόσησης από γρίπη και COVID-19 δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες αλλά η σημασία της πρόληψης της νόσησης από γρίπη είναι μια βεβαιότητα, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποφυγής της λοίμωξης με γρίπη είναι μέσω του εμβολιασμού.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το link για το πρωτότυπο υλικό

https://www.euro.who.int/en/health-topics/communicable diseases/influenza/news/news/2020/10/influenza-in-the-time-of-covid-19

https://www.who-europe-campaigns.org/flu-awareness-week/