Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔελτία ΤύπουΟκτώβριος : Μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Οκτώβριος : Μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οκτώβριος  : Μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

 Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος. H πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι υψίστης σπουδαιότητας για την αντιμετώπισή του και ιδιαίτερα στην ηλικιακή ομάδα 50-69 ετών στην οποία αφορούν οι περισσότερες νέες διαγνώσεις

Με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, σχεδιάστηκε και υλοποιείται το Πρόγραμμα προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων «Φώφη Γεννηματά».

  • Οι γυναίκες – δικαιούχοι του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας, υπερηχογράφημα (σε περίπτωση ευρήματος ή ανάγκης περαιτέρω διερεύνησης), κλινική εξέταση (σε περίπτωση ευρήματος).
  • Να ενημερωθούν μέσω δράσεων που υλοποιούν ιατροί και επαγγελματίες υγείας των φορέων αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 και την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 .
  • Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας (https://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/11891-draseis-sto-plaisio-toy-mhna-eyaisthhtopoihshs-gia-ton-karkino-toy-mastoy), καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με το Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού ( https://mastografia.gov.gr)

Ενημερώσου, δράσε, πρόλαβε!

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Μακεδονίας και Θράκης

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΤΣΑΛΙΚΑΚΗΣ