Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021
ΑρχικήΓενικάΠαγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού

Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Μαστού

 

Η Παγκόσμια Ημέρα για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού καθιερώθηκε κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον γυναικείο πληθυσμό σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η πρόληψη στην αντιμετώπιση της νόσου αυτής.

Η πιθανότητα προσβολής από τη νόσο κατά τη διάρκεια της ζωής της Ελληνίδας υπολογίζεται σε 1 στις 10 γυναίκες. Σήμερα, ο καρκίνος του μαστού μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία εάν διαγνωσθεί έγκαιρα. Συνεπώς η καλύτερη θεραπεία είναι η έγκαιρη διάγνωση. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και ώρα 7μμ, το Α.Ν.Θ “Θεαγένειο” σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής του Ν.Θεσσαλονίκης θα φωταγωγήσουν το Νοσοκομείο σε χρώμα ροζ.

Ο Σύλλογος Άλμα Ζωής αναφέρει: “Η ενέργεια αυτή έχει σκοπό να φωτίσει τη σημασία του προληπτικού ελέγχου αναφορικά με τον καρκίνο, τη στήριξη στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, καθώς και την αμέριστη ευγνωμοσύνη μας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.”

Στον καρκίνο του μαστού, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές.